Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 800-775 Podlahy vlysové, parketové a povlakové


02– Podlahy povlakové

Přípravné práce

Přípravné práce jsou určeny pro vyrovnání podlahy před kladením nebo lepením povlakových podlah a pro provedení penetračního nátěru pro zlepšení kontaktu podkladu s lepicím materiálem. Obsahem standardu je zametení podkladu, příprava tmele případně rozmíchání suché směsi s vodou, lití na podklad, popřípadě rozetření hladkou stěrkou a dále příprava a nanesení penetrace.

Povlakové podlahy na schodišťových stupních

Povlakovou podlahou na schodišťových stupních se rozumí vytvoření nášlapné vrstvy na schodišťových stupnicích a podstupnicích z podlahoviny pryžové, plastové (PVC) nebo textilní včetně pryžových hran na stupně. Obsahem standardu je zametení ploch schodů, rozměření schodů, nátěr lepidlem, rozvinutí, naměření, nařezání a natření pryžové a plastové podlahoviny lepidlem, svinutí podlahoviny, lepení podlahoviny, přiřezání podlahoviny k hranám a čelům, a při lepení hran navíc naměření a nařezání hran a rohů, natření hran a rohů lepidlem a lepení hran a rohů s přiřezáním.

Podlahové soklíky a lišty

Podlahové soklíky a lišty jsou konstrukce ukončující povlakové krytiny u stěn a v rozích, popřípadě sloužící k napojení na obklady. Obsahem standardu je rozvinutí lišt nebo soklíků, natření lišt lepidlem, natření lepidlem podlahy a stěny, svinutí, lepení lišt nebo soklíků včetně přiřezání hran a rohů, nebo nařezání a přibití nebo přilepení kobercových pásů nebo speciálních obrub a čepcového těsnění pro napojení podlahoviny na zdivo včetně úpravy rohů a koutů.

Povlakové podlahy lepené

Povlakovou podlahou lepenou se rozumí vytvoření nášlapné vrstvy na připravený podklad z podlahoviny pryžové, plastové (PVC), korkové, linolea nebo textilní přilepením. Obsahem standardu je zametení betonové plochy, vyměření místnosti, rozvinutí, naměření a nařezání podlahoviny kromě podlahoviny ze čtverců, natření podkladu lepidlem, natření lepidla na pásy a čtverce pryžové, plastové, korkové nebo linolea, lepení podlahoviny, přiřezání podlahoviny mezi pásy, čtverci a po obvodě, okolo stěn, rohů a výstupků, nebo u povlaků vodivých odmaštění podlahy, provedení nátěru vodivého, lepení kobercové pásky, lepení vodivých pásků, propojení pomocí Cu pásky s uzemňovací soustavou, měření zemního odporu a položení plastových čtverců nebo pásů.

Povlakové podlahy volně položené

Povlakovou podlahou volně položenou se rozumí vytvoření nášlapné vrstvy na připravený podklad z linolea, imitace nebo textilní podlahoviny bez celoplošného přilepení. Obsahem standardu je zametení betonové plochy, vyměření místnosti, rozvinutí, naměření a nařezání podlahoviny, volné položení povlaku, u textilní podlahoviny podlepení spojů technickou páskou a přiřezání kolem stěn, rohů a výstupků.

Podložky pod povlakové podlahy

Podložkou pod povlakové podlahy se rozumí volné položení jakékoliv podložky předepsané projektem na podklad před lepením podlahoviny. Obsahem standardu je zametení betonové plochy, rozvinutí a nařezání podložky a její položení včetně přiřezání.

Svařování povlakových podlah

Svařováním povlakových podlah se rozumí úprava spojů pásů nebo čtverců natavenou šňůrou. Obsahem standardu je příprava svařovacího přístroje, svařování spoje tavící šňůrou a řezání přečnívajícího svaru.

Lepení profilů na prahy

Lepením profilů na prahy se rozumí opatření dveřních prahů plastovými profily. Obsahem standardu je nařezání profilu, očištění prahu, natření lepidla na práh a profil, přilepení a zaříznutí na výšku nebo v případě dvou profilů navíc svaření profilů a uříznutí přečnívajícího svaru.

Pastování a vyleštění povlakových podlah, lakování

Pastováním, vyleštěním a lakováním se rozumí definitivní povrchová úprava podlahy. Obsahem standardu je zametení povlakové podlahy z plastu, pryže nebo korku, nanesení pasty a vyleštění a nebo rozmíchání laku a několikanásobný nátěr s přebroušením.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00